Vælg det korrekte outfit

Vælg det korrekte outfit – Det kan være hamrende svært at finde det rette outfit. Du står måske og har fået en invitation til et vigtigt møde, eller et stort arrangement. Uanset hvad anledningen er, snakker vi om en situation, som du ikke har stået i før. Måske er det typen af arrangementet, som du ikke har prøvet før. Måske er det gruppen af mennesker, som du ikke kender ret godt. Man vil helst gerne skille sig ud på den gode måde, men absolut ikke på den dårlige. Så hvad gør man så? For at tyvstarte, kan vi afsløre, at vi går efter mottoet: hellere overdressed end underdressed.

Vælg en base, der appellerer til dig

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af, hvad din hverdagsstil er. Først der kan du beslutte, hvad der skal være dit outfit til særlige anledninger. For nogle er der en enorm forskel på deres hverdagstøj og deres festlige tøj. For andres vedkommende har de én stil, som de benytter sig af, uanset om det er fest eller hverdag. Dette kan gælde, uanset hvilken stil de har.

At du overhovedet er på BalderClothes.dk, vidner om, at du er en mand med stil. Du ville ikke være her, hvis ikke du har en interesse for en moderigtig stil, som du kan bære i forretningsøjemed. Men derfor vil vi alligevel godt være de første til at sige, at en skjorte så sandelig ikke bare er en skjorte. Så selvom du er til skjorter og gentleman stilen, kan det være en god ide at reflektere over, hvad der gør dig glad. Er du til farverige sammensætninger, eller er du til noget mere nedtonet? Er du til følelsen af blødt, smygende materiale, eller er du vild med looket fra de stivere materialer? Når du har nogle kernematerialer og kernefarver, er det nemmere. Så vælg det korrekte outfit ud fra det, der appellerer til dig i første omgang.

Vælg det korrekte outfit: få styr på farvesammensætningen

Lad os sige, du godt kan lide det minimalistiske udtryk, men hvor der sker noget. Du er glad for farver, men bryder dig ikke om, når de overtager billedet. Folk skal i første omgang se dig, og derefter dit tøj. Du er glad for de blå farver og helst i de mørkere toner, og du er ret vild med prikker. Her kan du f.eks. vælge et mørkeblåt jakkesæt med et par brune lædersko og en orange lommeklud. Den brune og orange farve passer sammen ved første øjekast, men samtidig er orange også en komplementærfarve til det blå jakkesæt, så der sker noget kontrastrigt for øjet. Hvis du samtidig smider en hvid skjorte og et lyseblåt slips med hvide prikker i den konstellation, så er du godt på vej til det rette outfit. Få styr på farvesammensætningen, så du ikke kommer til at begå alvorlige modefejl.

Vælg det korrekte outfit, hvor du vælger en grundfarve, en komplementærfarve og en rolig farve. Få styr på farvesammensætningen, så du ser stilren og lækker ud. Som hovedregel plejer man at sige, at der skal være tre eller fire farver. En grundfarve (i vores tilfælde mørkeblå), en basefarve (hvid), en komplementærfarve (orange) og en rolig farve (lyseblå). Det kunne også f.eks. være Sort, hvid, grøn og grå. Vælg de farver, der gør dig glad.

Vælg det korrekte outfit: vælg de rette og passende accessories

Accessories til mænd kan være svært. Smykker må f.eks. ikke blive for let, for så kan det se for feminint ud. Samtidig må det heller ikke se for tungt ud, da det kan gå hen og se småkriminelt ud. Derfor: vælg de rette og passende accessories. Når du skal vælge de rette og passende accessories, så tænk først og fremmest på din stil. Hvis du ikke har et gram af eksotisk over din stil, er den der perlehalskæde fra ferien i Thailand nok ikke sagen. Herefter skal du kigge på din krop. Har du smalle håndled, er det helt tunge Rolex-ur måske heller ikke lige sagen. Omvendt skal du heller ikke have for lille et ur, hvis du har brede håndled.

Pas desuden på med at blande for mange elementer. Guld og sølv ser ikke altid godt ud sammen, og sammensætningen af læderarmbånd og diamantøreringen kan skure lidt i øjnene. Sidst, men ikke mindst: vælg de rette og passende accessories til formålet.

Hvis I skal til en uformel havefest, er det væk med guldet og frem med læderet. Er det derimod et meget formelt forretningsmøde, så begræns smykkerne til armbåndet. Til gengæld vil en lommeklud og et bælte være helt på sin plads. Slipsenålen vil også være lige i øjet. Husk at sammensætte det rigtigt i forhold til farver og form, så din stil er lige i skabet.

Skjorte, polo eller jakkesæt?

Et af de største spørgsmål for en moderigtig mand inden et arrangement er typisk: skjorte, polo eller jakkesæt? For det kan være svært på den uformelle invitation at vurdere, hvor formelt eventet er. Typisk har en moderigtig mand, der er glad for business stilen, valget mellem skjorte, polo eller jakkesæt. Men hvornår er hver ting passende? En gylden tommelfingerregel kunne være at se på formaliteten i hver genstand. Skal vi hierarkisere skjorte, polo og jakkesæt, vil poloen være den mindst formelle, og jakkesættet det mest formelle.

Jakkesættet gør sig altså godt til et formelt forretningsmøde, hvor poloen kan gå til en uformel dag med venner eller familie. Skjorten kunne f.eks. gå til en casual date, eller en dag i sommervarmen. Er du helt i tvivl, går vi hos BalderClothes altid efter vores lille gyldne regel: hellere overdressed end underdressed. Og husk, at livet er for kort til kedeligt tøj, så sæt lidt kulør på tilværelsen med et lækkert slips eller en fræk skjorte.