Hold dine skjorter, bukser og poloer krølfrie

Hold dine skjorter, bukser og poloer krølfrie – Der er ikke noget værre end at være travl på den og finde ud af, at den skjorte, man troede var nystrøget og klar, er fuldstændig krøllet. Vi har her lavet en lille miniguide til, hvordan du sikre krølfrit tøj. Stoler du ikke på krølfri materialer? Så læs med her, og hold dine skjorter, bukser og poloer krølfrie.

Rigtig meget handler om tøjvask

Først og fremmest er der ingen grund til at vaske dit tøj ved høje temperaturer. Husk at tjekke, hvad dit tøj kan holde til, og køb vaskemiddel derefter. Som regel kan du slippe afsted med at vaske dit tøj på omkring 30-40 grader. Gør du det, slider du mindre på stoffet og strukturen i stoffet.

Mange foretrækker at bruge en del vaskemiddel, fordi det giver en blødere fornemmelse til tøjet. Men foretrækker du, at dit tøj dufter af din parfume i stedet for vilde æbler, kan vi med fordel anbefale eddike. Med en smule eddike i rummet til skyllemiddel, slipper du for kalket, der er så hårdt ved tøjet, og som giver tøjet den stive følelse. Skruer du samtidig ned for centrifugen, er du godt på vej. Blot en halv til en hel deciliter per vask kan gøre tricket.

Nogle mener endda, at eddike er mere effektivt end skyllemiddel, da ikke alle skyllemidler kan holde bugt med kalken. Savner du duften af lavendel, skov eller andet? Put blot duftende sager i din eddike. F.eks. kan du lægge lavendelblomster i eller æteriske olier. Så hold dine skjorter, bukser og poloer krølfrie med eddike mod kalk. Du behøver ikke at bekymre dig om eddikelugten i dit nyvaskede tøj – den er for længst skyllet ud med badevandet.

Overfyld ikke maskinen

Hold dine skjorter, bukser og poloer krølfrie ved at lade være med at putte for meget tøj i vaskemaskinen. Den gyldne tommelfingerregel er, at du skal kunne have en oprejst hånd mellem tøj og top. Det er vel og mærke inden du maser tøjet sammen i maskinen. Husk, at dette faktisk ikke kun gør noget godt mod krøllerne, men også mod snavset. I en overfyldt maskine kan hverken vand eller sæbe komme ret godt rundt om tøjet, og derfor bliver det mere vådt end rent, hvis maskinen er for proppet.

Centrifugering har også en betydning. Skru ned for centrifugen og oplev, hvordan dit tøj er mindre krøllet. Så hold dine skjorter, bukser og poloer krølfrie med mindre centrifuge, og slip for at stryge alt dit tøj.

Hæng tøjet op på bøjler i skabet

Hold dine skjorter, bukser og poloer krølfrie ved at hænge dem op på bøjler. Brug bøjlestangen i stedet for en rodet bunke nederst i tøjskabet. Lad være med at folde dit tøj, fordi det skaber – godt gættet – folder i tøjet. Hæng i stedet dine skjorter, bukser og poloer op på bøjler. Så har du også et langt bedre overblik, næste gang du er på outfit jagt i klædeskabet. Er du typen, der nemt kan stryge og hygge dig med serier eller podcasts imens? Så stryg tøjet mens det stadig er fugtigt. Så får du for det første strøget alt dit tøj, og dit tøj holder også formen længere. Når det kommer nystrøget og halvfugtigt op på bøjle, holder tøjet sig i de rette folder i stedet for i den krøllede form.